TURİZM SEKTÖRÜNDE 20 BİN KİŞİ AÇ… Özellikle turizm sektöründe 20 bin kişinin aç kaldığına parmak basan Zeki Ziya, devletin turizm sektöründe mağdur olan insanları da düşünmek zorunda olduğunu belirterek, kararlar alınırken bunların da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.
Ülkemizde yerel vakaların artmasının ardından 5 gün önce sıkı koronavirüs tedbirleri alınmış, seyahat uygulamalarına yeni düzenleme getirilmişti.
Buna göre, 45/2018 Bulaşıcı Hastalıklar Yasası kapsamında toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin de onayından geçen söz konusu 11 maddelik tedbirlere göre; yurtdışından gelip, ülkeye giriş yapacak kişilerin son 3 gün içinde yapılmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmek koşulu ile giriş yaparak, 10 gün karantina uygulamasına tabi olacakları ve karantina bitiminde yine PCR yapacakları belirtildi.
Öte yandan, Resmi Gazete’de yayımlanan ve daha önce de bildirilen; ülkemize düzenlenecek charter sefer, özel uçak, tarifeli sefer ve gemi yolu ile ülkemize giriş yapmak amacıyla 3 gün ve daha kısa süreli karantinasız girişlerin durdurulması ile ilgili kararın süresiz olarak uzatılmasına karar verilmişti.
Pegasus KKTC Direktörü Zeki Ziya, ülkemize düzenlenecek charter sefer, özel uçak, tarifeli sefer ve gemi yolu ile ülkemize giriş yapmak amacıyla 3 gün ve daha kısa süreli karantinasız girişlerin durdurulması ile ilgili kararın süresiz olarak uzatılmasını eleştirdi.
“ALINAN KARARLARIN BEDELİNİ ÖZEL SEKTÖR ÖDÜYOR”
VEKIBRIS’a konuşan Ziya, Kuzey Kıbrıs’ta uçuşların durdurulması kararı alınırken, Güney Kıbrıs’ta uçuşlarla ilgili herhangi bir ek önlem alınmadığını ifade ederek, buna rağmen yolcu sayısının azalması nedeniyle seferlerde de azalma yaşandığını belirtti.
Kontrollü uçuşlarda bir sorun yaşanacağı düşüncesinde olmadığına değinen Ziya, ülkemizde düzenlenen charter uçuş seferlerinde 5 hafta süresince covid-19’a yakalanan insan sayısının sadece 2 olduğuna vurgu yaptı.
“Ülkede bir salgın varsa bunun sebebi charter uçuşlar değil” diyen Ziya, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin her gün farklı kararlar aldığını ve günübirlik hareket ettiğini kaydetti.
Ziya, önemli olanın uçuşların yasaklanması değil de kontrol altında tutulup tedbirlerin artırılması olduğuna dikkat çekerek, kamu çalışanlarının alınan kararların neticesinde ekonomik bir bedel ödemezken özel sektörün bunu çok pahalıya ödediğini söyledi.
ZİYA: ÇARESİZLİK İNSANLARI ÇILDIRTIR!
Özellikle turizm sektöründe 20 bin kişinin aç kaldığına parmak basan Zeki Ziya, devletin turizm sektöründe mağdur olan insanları da düşünmek zorunda olduğunu belirterek, kararlar alınırken bunların da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.
Ziya, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin yapısının değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sonlandırdı:
“Ben maaşı alırım gerisi umrumda değil zihniyeti çok yanlıştır. Almanya da kapandı ama özel sektör çalışanlarının %80’inin maaşını karşıladı. Yine aynı şekilde İngiltere’de de özel sektöre sahip çıkıldı. Burada destek olarak asgari ücretin yarısı bile verilmezken ve herkes bundan eşit şekilde faydalanamazken, bu insanlar ilerleyen günlerde ne yapacak? Çaresizlik insanları çıldırtır.”