spot_img
14.8 C
Lefkoşa
spot_img

DOĞRUYU ÖĞRENMENİN 7 PÜF NOKTASI

1. Size hikayeyi tekrar anlatmalarını isteyin, ancak bunu tersten yapın. 

Genellikle insanlar yalan söylediğinde, kronolojik sıraya göre gitmeye hazır uydurma bir hikayeye sahiptirler. Tersini söylemek zorunda kalırlarsa, pratik yaptıkları bu olmadığı için stresli ve baskı altında hissedeceklerdir. Bu yalan söylemenin çok daha zor bir görev olacağı anlamına gelir.

Doğruyu öğrenmenin 7 püf noktası

Gerçek bir hikayeyi anlatmak çok daha kolayken, yalan söylenen hikayede kişi strese girecek ve gereksiz detaylar paylaşacaktır. Hatta bazı durumlarda söylediğini bile unutabilir…

2. Sürpriz unsurunu kullanın

2. Sürpriz unsurunu kullanın 

Bir kişinin yalan söyleme ihtimali olduğunu düşünüyorsanız, hikayesinin ortasında rastgele bir soru sorun. Mümkünse onlara gerçekten özel bir şey sorun. Böylece akılları dağılacak ve anlattıkları birbiriyle örtüşmeyecektir.

Doğruyu öğrenmenin 7 püf noktası

Bir yalancı, detayları yalana nasıl dahil edeceğine dair hazır bir fikri olmadığı için önemli ayrıntıları atlayabilir. Hikayenin gerçekte ne kadar belirsiz olduğuna dikkat edin. Cevapları olmayan belirli soruları sormanızı engellemek istemesi kasıtlı olabilir.

4. Sahte gülümsemelere dikkat edin

4. Sahte gülümsemelere dikkat edin 

Yalan söylerken, kişinin dudaklarını birbirine bastırma şansı daha yüksektir. Bu gülümsemelerini sahte gösterecek. Kişiyi zaten tanıyorsanız, sahte bir gülümsemeyi fark etmek daha kolay olabilir.

5. Aynı soruyu farklı şekillerde sorun

5. Aynı soruyu farklı şekillerde sorun 

Bir yalancı genellikle sadece aynı ayrıntılarla cevap verir ama onları farklı şekilde söyler. Bir soruyu örneğin 3 farklı şekilde sorduğunuzda, kişiyi anlattıkları hikaye hakkında daha fazla bilgi vermeye zorlar. Yalan söylüyorlarsa, aynı kelimeleri, cümleleri ve hatta ayrıntıları kullanarak takılıp kalırlar.

6. Herhangi bir ses değişikliğine dikkat etmeye çalışın

6. Herhangi bir ses değişikliğine dikkat etmeye çalışın 

Biri yalan söylediğinde değişen bir başka şey sesinin tonu ve konuşma hızıdır. Daha hızlı veya daha yavaş konuştuklarını fark ederseniz, muhtemelen size söyledikleri yalanlara ayak uydurmaya çalışıyorlardır.

  • 7. Cevaplarında bir gecikme olup olmadığını kontrol edin

7. Cevaplarında bir gecikme olup olmadığını kontrol edin 

Cevaplaması görece kolay bir soru soruyorsanız, ancak kişi cevap vermekte biraz zaman kaybediyorsa; bu muhtemelen ya ne söyleyeceklerini düşündüğü ya da kendi yalanlarına ayak uydurmaya çalıştığı anlamına gelir.

İLGİLİ HABERLER

Bizi takip edin

3,234TakipçilerTakip Et
5,673TakipçilerTakip Et

SON HABERLER