Kıbrıs-TV’de Elif Şen Çatal’ın konuğu olan Sağlık Turizm Konsey Başkanı Ahmet Savaşan, “KKTC hükümeti aldığı tedbirlerle kendi halkının sağlığını, öğrencilerin sağlığını, turistin ve adaya gelen ziyaretçilerin sağlığını korumayı başarmıştır” dedi.
Son günlerde görülen vaka artışlarının da hijyen ve artırılan önlemlerle en iyi şekilde atlatacağına inandığını belirten Savaşan, “Güney komşumuz önceliğini ekonomiye verdiği için insanların hayatını riske atmıştır. Keşke böyle olmasaydı. Bu konuda Güney Kıbrıs sınıfta kalmıştır” şeklinde konuştu.
Uzmanların, Covid-19 sonrası süreçte yaşlıların evde kaldıkları süreyi telafi etmek, beden ve ruh sağlıklarını korumak için çeşitli tesislere yönelebileceklerine dikkat çektiğini, ancak sağlık turizminin salgın sonrası önem kazanan hijyen kurallarına uygun olarak yeniden yapılandırılması, tesislerde temizlik standartlarının iyileştirilmesi ve ülke tanıtımında bu çabaların ön planda tutulmasının şart olduğunu belirttiklerini anlatan Savaşan, dünya turizminin önümüzdeki dönemde alacağı şekil ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “2023 de, Türkiye 1,500 milyon sağlık turisti bekliyor. Bundan 10 milyar dolarlık gelir beklentisi var. Uzmanlara göre, doğru strateji izlenmesi halinde sağlık turizmi, sağlık sektörünün ve bağlantılı olarak da ekonominin amiral gemisi olabilecektir. 2021 yılında ‘dünyanın ölüme terkettiği’ fakat bizim kültürümüzde de çok kıymet verdiğimiz yaşlı turisti biz adaya getirebilirsek yaşlı dostu ülke olmayı başarabilirsek 3 ay veya 6 ayı kapsayan konaklamalar sunarak, dinlenme, kendi yaşlarına uygun aktiviteler, eğlence, sosyal alanlar oluşturabilirsek turizm sektörünü tekrar ayağa kaldırabiliriz. Engelli turistler için de aynı şeyi düşünebiliriz.”
Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nun “neler yapılması gerektiğini bildiğini ve bu konularda çok ciddi çalışmalar yapıldığını” belirten Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, “Hükümet ve turizm sektörünün ortak hedef birliği ile bunların yapılacağını düşünüyorum” dedi.