DR. GARDİYANOĞLU: ÖNERİLER YAPTIK, DEĞERLENDİRİLMEDİ…

SERBEST ÇALIŞAN HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI DR. REMZİ GARDİYANOĞLU, PAZAR GÜNÜ SAĞLIK BAKANI İLE YAPTIKLARI TOPLANTIDA MASAYA KOYDUKLARI ÖNERİLERİN DEĞERLENDİRİLMEDİĞİNİ, ÖNGÖRÜLEN TOPLANTILARIN DA YAPILMADIĞINI AÇIKLADI.

0
blank

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, pandemi ve sağlık sektörü hakkında Vekıbrıs’a özel açıklamalarda bulundu. Dr. Gardiyanoğlu, bu dönemin birlik beraberlik dönemi olduğunu vurgulayarak tüm sağlık personeliinin beraber ve birlik içerisinde çalışmaları gerektiğini söyledi.

blank

ORGANİZE OLUNAMADI”

Dr. Remzi Gardiyanoğlu, kendisinin ve yönetim kurulundaki hekimlerin Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin “Gönüllü Hekimler” çağrısına uyarak Pazar günü yapılan toplantıya katıldığını belirtti ve toplantı hakkında şu bilgileri verdi:

“Bizim tüm önerilerimiz; yardım çerçevesinde, birlik ve beraberlik olmaya yönelik önerilerdi. Bu sürecin en başında yapılan hata organize olamamaktı. 11 tane uzman hekimle bir pandemi süreci yönetilmeye çalışıldı. Kıbrıs’ta kamu sektöründe çalışan 300, kamu ve özel sektör toplamında 1200’den fazla hekim var. Bu süreç bu kadar az kişi ve organize olamadan yürütülmemeliydi. Şuanki duruma bakıldığında vakalar arttıkça sağlık sistemindeki baskılarda artıyor.”

KENDİMİZİ KANDIRDIK”

Dr. Remzi Gardiyanoğlu; “0’lı rakamları elde ettiğimizde kendimizi kandırdık. Dünya pandemi ile mücadele ediyor.Bu yeniden meydana gelecek bir süreçti,bunu biliyorduk.Açılım sürecinde insanlar çok rahat davrandı, alınan önlemler yeterli değildi.Açılım sürecinde hükümet tarafından doğru kararlar verilseydi böyle bir sonuçla karşılaşmazdık.”

BUNLAR SADECE BAHANE”

Dr. Remzi Gardiyanoğlu, “Pandeminin 11 uzman hekimle yönetilmeye çalışıldığı dönemde diğer kamu hekimleri neredeydi? Kendilerine sorduklarında kendi branşlarında çalıştıklarını bahane ettiler. Yazılı belgelere bakıldığında ise bunların sadece bahane olduğu anlaşıldı” diyerek karantina otellerinde kötü şartlar bulunduğunu belirtti. Gardiyanoğlu, karantinada kalanlar için psikolojik koşulların zor olduğunu belirtti ve pozitif vakaların otel karantinası yerine evde, doktor kontrolünde izole olmaları gerektiğini öne sürdü.

OTELLERDE YAPILAN KARANTİNANIN FAYDASI YOK”

Dr. Remzi Gardiyanoğlu, “Hiçbir insan karantina otellerinde uygulanan muammeleyi hak etmez. Otelerde yapılan karantinanın faydası yok. Benim iki önerim oldu. Dışarıdan gelen pozitif vakaları kendi ülkelerine geri gönderip, kendi sağlık sistemlerinde iyileşmelerini sağlamak. İkinci önerim ise KKTC’de bulunan ve pozitif çıkan vakaların karantina dönemlerini evde doktor kontrolünce geçirmeleri. Hastaların konumunu bulmak ve evde olup olmadığını kontrol etmek için elektronik kelepçe veya telefon aplikasyonları üretilebilir.”

Serbest çalışan hekimler olarak her türlü fedakarlıkta bulunabileceklerini söyleyen Dr. Remzi Gardiyanoğlu, ev karatinasındaki kontrol sürecini serbest çalışan hekimlerin üstlenme önerisini, Sağlık Bakanı Ali Pilli ile yapılan toplantıda masaya koyduğunu belirtti.

SONUCA VARILAMADI”

Sağlık Bakanı Ali Pilli ile Pazar günü yapılan toplantıda birçoköneridebulunduklarını söyleyenDr. Remzi Gardiyanoğlu, “Salı günü tüm sağlık örgütleri ile bir toplantı yapılacak dendi, gerçekleşmedi. Çarşamba günü yol haritası belirlenecekti o da olmadı. Tüm söylenenler havada kaldı, sonuca varılamadı” şeklinde konuştu.

BİZLER İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEY HALK SAĞLIĞI”

Dr. Remzi Gardiyanoğlu, “Kıbrıs genelinde 900 civarında serbest çalışan hekim var. Ev karantinası yürürlüğe girdiğinde her doktor kendi bölgesindeki hastaların kontrolünü sağlayabilir. Biz serbest hekimler, halka hizmet etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Pandemi sürecinin başında yazılı olarak da bildirdik. Kamuda çalışabileceğimizi ama biz orada çalışırken kamu hekimlerinin misafir değil ev sahibi olmalarını talep ettik. Bizler için en önemlisi halkın sağlığı” diyerek“Bu ülkede en önemli şey siyaset. Siyaset sağlığın önüne geçti. Bu işe gönül veren sağlık çalışanlarının değil, ‘statüko’ denilen grupların sözü geçmeye başladı. Sağlığı yönetenler onlardır. KKTC’de Covid-19, sağlıktan çok siyasi bir mesele haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz